Mattvätt

Mattvätt

För att förlänga era mattors livslängd (Från 450:- klicka här) och för att få den ren och fräsch krävs med jämna mellanrum en mattvätt.

Med hjälp av ny teknik och ny utrustning för mattvätt får vi bort dem mest ingrodda och tuffa fläckarna, till och med vinfläckar!

En ren matta är inte bara en frid för ögat, utan fungerar också som ett dammfilter för hemmet. Den rena mattan samlar upp allt damm och smuts under årets gång. Vilket underlättar för både Dig och din familj, speciellt för de med allergi.

– Tack vare nanoteknik kan Palmqvists- Mattvätt och Möbeltvätt garantera att ni blir nöjda med resultatet.

För att skydda er matta ytterligare erbjuder vi även impregnering!
För mer information gå till “Impregnering”.

Kolla gärna även vår rengöring för möbler!

Våra rekommendationer är att utföra en ordentlig mattvätt varje år. Då mattan fungerar i princip som ett dammfilter som samlar upp de damm som skapas av omgivningen. Till slut blir mattan mättad och istället för att dampartiklar fastnar i mattan, yr de runt i luften. Att andas in damm om dagarna är inte hälsosamt och kan ge huvudvärk, och i värsta fall astma.

Mattvätt
Mattvätt svart/vit persisk matta

Mattans historia

De orientaliska och persiska mattorna har ett långt förflutet bakom sig. Det började för över  flera århundraden sedan och idag blir det bara mer och mer populärt med de finvävda mattorna med olika typer av konstfulla mönster.

– En mattvätt får både dig och din omgivning att må bra. Det förlänger även mattans livslängd!

Mattorna började knytas för hand, som de finaste mattorna fortfarande görs idag. En stor del av produktionen har börjat bestå av maskinvävda mattor, som även dem blir av god kvalitet.  Mattknytarkonsten har sin början i Asien, och efter århundraden har knytarkonsten influerats av olika kontinenter och tekniker. Idag kan man finna olika typer av mattor på marknaden som är framtagna med de olika teknikerna som finns.

P. M. M. – En mattvätt förlänger mattans livslängd och får både dig och din omgivning att må bra.

Ängelholm, Helsingborg, Lund, Landskrona Malmö – Limhamn m.f. Hela Skåne.